Maranatha Media - Nederlands
Auteur Adrian Ebens
Verschenen okt. 13, 2020
Downloads 780

Ik hoor zijn voetstappen, mijn hartslag versnelt bij verwachting.

Ik hoor zijn stem als het geluid van vele wateren. Het is als een zoete balsem voor mijn ziel. Mijn geliefde roept. Zou ik het kunnen zijn voor wie Hij roept? Hoe kon zo'n kostbare hoop in mijn borst worden gevoed? Waar komt dit idee vandaan? Waarom zou ik Zijn aandacht waardig moeten worden geacht - deze machtige Prins, geliefde Zoon van de Vader?

Durf ik te hopen? Zal het niet de dwaasheid van mijn geest onthullen? Zal ik niet uitgelachen worden om mijn kinderdromen te minachten? Dit is de machtige en dappere Prins, de kracht en trots van Zijn majestueuze Vader; hoe is het mogelijk dat Hij mij roept?

Luister! Hoor je in de stilte? Hij roept weer! Zijn zeer zoete stem dringt door de koude nachtlucht, zoekend naar Zijn geliefde. Oh hart van mij, geef niet toe aan twijfel! Stel uzelf niet bloot aan de pijlen van de minachtende! Hij roept mij; ja, voor mij roept Hij. Ik hoor mijn naam! Hij roept zeker naar mij!Oh mijn geliefde, ik ben hier! Elke vezel van mijn wezen boeit voor jou. Alles wat ik ben, is van jou. Het geloof neemt de vleugel over en zweeft op moed over de majestueuze bergen bedekt met rozen en in de valleien geparfumeerd met leliesIk zie hem! Kun je Hem niet zien vanuit mijn uitkijkpunt op de Plataan? Mijn geliefde komt; het verlangen van alle leeftijden komt! O beste Oude van Dagen, schenk me kracht; mijn hart bezwijkt van vreugde; Ik ben overweldigd door vreugde! Ik bespoedig mijn verzoek aan jou door de hand van mijn Geliefde.

O dochters van Jeruzalem, verheug u met mij, want ik zie in Hem zulke weergaloze charmes; O, wat houd ik van Hem! Deze majestueuze prins, geparfumeerd met mirre en wierook, komt tevoorschijn uit de mist. Ik draai mijn hoofd om Hem te zien en span mijn ogen in om te zien of Hij echt naar mij op zoek is.

Dan word ik wakker. Waar ben ik? Wat is er gebeurd? Was het allemaal een droom? Heb ik mezelf bedrogen met kinderlijke hoop? Hij is beslist naar mij op zoek! Ik ben er zeker van. Schep moed, mijn lieve hart. Vertrouw, oh ja, vertrouw erop dat Hij naar je op zoek is.